Vincent - Αίμα στο Χιόνι

Vincent - Aίμα στο χιόνι
06.11.2019
Vincent - Αίμα στο Χιόνι

Άνιση διανομή

Vincent

Η Anita, μία χαροκαμένη μάνα, προσπαθεί να διαλευκάνει το θάνατο του γιου της Vincent, που βρέθηκε νεκρός στο χιόνι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Προσκαλεί στο σπίτι της τον νεαρό Davey, τον άνθρωπο που βρήκε το πτώμα, θέλοντας να μάθει όλη την αλήθεια πίσω από τη δολοφονία του παιδιού της. Στο διάλογο που ακολουθεί αποκαλύπτεται το τι τελικά συνέβη, με τους πρωταγωνιστές να εξομολογούνται τα λάθη, τις ενοχές, τις όμορφες στιγμές και κάποια από τα πιο ενδόμυχα μυστικά τους.

Αξιοποιείται με επιτυχία ο κλειστός χώρος του Θεάτρου στο Τρένο στο Ρουφ και σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία, τη μουσική και τους φωτισμούς δημιουργείται η ανάλογη ατμόσφαιρα για το ψυχολογικό δράμα που εκτυλίσσεται, σε μία ιστορία που από το φόνο και την προσπάθεια εξιχνίασής του καταλήγει στο ρατσισμό απέναντι στους ομοφυλόφιλους και στην ανάγκη αποδοχής του άλλου για αυτό που ο ίδιος νιώθει και είναι. Σε αυτή τη διαδρομή, τόσο η Anita όσο και ο Davey εκμυστηρεύονται προσωπικές τους στιγμές, που οδηγούν στην ψυχοσυναισθηματική τους εκτόνωση, την αποδοχή του παρελθόντος και την κάθαρση με το βλέμμα στο παρόν και το μέλλον. 

Vincent

Άνισο το πρωταγωνιστικό δίδυμο με την Μαρία Ζορμπά να κυριαρχεί σε κάθε στιγμή της παράστασης, ενσαρκώνοντας το θρήνο, το πένθος και την οργή του ανθρώπου που βιώνει τη μέγιστη απώλεια στη ζωή του.

Στον αντίποδα, ο Κωνσταντίνος Τσονόπουλος σε μία άνευρη ερμηνεία, που στις καλές της στιγμές αφήνει περισσότερο την αίσθηση της διεκπεραίωσης με τη φωνή και το βλέμμα  να έχουν ελάχιστες διακυμάνσεις και τη γλώσσα του σώματος, ειδικότερα στα διαλείμματα του διαλόγου, να μετατρέπει τις σιωπές ανάμεσα στους ηθοποιούς σε στιγμές αμηχανίας.

 Μία παράσταση σε έναν ιδιαίτερο χώρο με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, έχοντας και το πρόσφατο παράδειγμα του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου, με μία προβληματική, όμως, "χημεία" ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της.

 

Πρωτότυπο κείμενο: Philip Ridley / Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Ευθύμης Χρήστου

Διάρκεια: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Κάθε Τετάρτη στις 20.30

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€ / Φοιτητές, Άνεργοι 10€ / Ατέλεια 5€

Για περισσότερες πληροφορίες: Vincent - Αίμα στο Χιόνι

 

Νίκος Πράσσος

Νίκος Πράσσος

Μου είπε η σύζυγος "τα γράφεις που τα γράφεις δεν τα ανεβάζεις και σε καμιά ιστοσελίδα;" Όπερ και εγένετο.  Η τέχνη ισορροπεί τον τεχνοκρατισμό της Πληροφορικής, που σπουδάσαμε και διδάσκουμε. Συναίσθημα και ορθολογισμός ακροβατούν σε ένα ταξίδι με κοινό παρανομαστή τη γνώση, επαναπλαισιώνοντας τις υπάρξεις μας μέσα σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, μένοντας συνάμα τόσο ίδιος, όπως και οι άνθρωποί του.