Απόρριψη μοσχεύματος

Ποίημα ιωάννου
02.10.2019
Απόρριψη μοσχεύματος

Προσπάθησα να κάνω το χαρτί

Να σε αγαπήσει όπως εγώ

Ή έστω να σε ανεχθεί

Όμως αυτό αντιδρούσε

Σε απέρριψε

Σαν ασύμβατο μόσχευμα

Ήξερε

Ότι αν έρθεις

Αυτό θα πεθάνει

Και θα γίνει ζωή

 

Θωμάς Ιωάννου

Από την ποιητική συλλογή «ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 15», εκδ. Σαιξπηρικόν 2011

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ιωάννου φωτο

Ο Θωμάς Ιωάννου γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1979 στην Άρτα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα με ειδίκευση στη Νευρολογία.
Ποιήματα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Σημειώσεις, Οδός Πανός, Μανδραγόρας, Ένεκεν).

Τον Δεκέμβρη του 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδ. Σαιξπηρικόν η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ιπποκράτους 15», για την οποία τιμήθηκε ομοφώνως με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα για το 2012 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η «Ιπποκράτους 15» επανεκδόθηκε τον Μάρτιο του 2014.


Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του τριμηνιαίου περιοδικού ποίησης «Τα Ποιητικά».  Έχει συμμετάσχει στα συλλογικά έργα: «Πρακτικά τριακοστού δεύτερου Συμποσίου Ποίησης: Ποίηση και όνειρο» εκδ. Μανδραγόρας (2013) και «Μάρκος Μέσκος», «Πολύεδρον», εκδ. Γαβριηλίδης (2014)

Μαρία Χρονιάρη

Μαρία Χρονιάρη

Η Μαρία Χρονιάρη είναι ποιήτρια.  Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε τηλεόραση, έκανε σεμινάρια σκηνοθεσίας και εργάστηκε στην τηλεόραση  ως οπερατέρ. Αγαπάει τις λέξεις, τη μουσική και την φωτογραφία.