Sun of a beach: Oι πετσέτες που βρίσκονται σε κάθε παραλία του κόσμου

sun7
20.06.2019
Sun of a beach: Oι πετσέτες που βρίσκονται σε κάθε παραλία του κόσμου

Όλοι γνωρίζουμε την πετσέτα θαλάσσης για την χρηστικότητά της. Ωστόσο, η Έλλη Ρούντου και η Μελίνα Πίσπα θέλησαν να πάρουν αυτό το προιόν από τα καταστήματα λευκών ειδών και να το τοποθετήσουν στα μεγαλύτερα καταστήματα μόδας του κόσμου, δίνοντας στην εταιρεία το όνομα Sun of a beach και δημιουργώντας ένα ελληνικό brand που ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη.

Πώς όμως ξεκίνησε η ιδέα αυτή;

"Την επιχείρηση την ανοίξαμε το 2012, όταν εντοπίσαμε ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην αγορά του beach wear και του swim wear. Tότε, είχε εμφανιστεί ένα πολύ μεγάλο κύμα από εταιρείες που έβγαζαν μαγιό, σανδάλια, αλλά κανείς, όμως, δεν είχε ασχοληθεί με την πετσέτα θαλάσσης, η οποία είναι ένα βασικό καλοκαιρινό αξεσουάρ", μας είπε η Έλλη. "Εμείς σκεφτήκαμε να πάρουμε την πετσέτα θαλάσσης και εκτός από τη χρηστική της αξία να τη μετατρέψουμε σε ένα αξεσουάρ μόδας", συμπλήρωσε.

sun1

Σε ό,τι αφορά στην ιστορία του ονόματος της επιχείρησης, το σκεπτικό ήταν απλό και έξυπνο. "Aυτό που θέλαμε ήταν το branding μας να είναι συνδεδεμένο με το μεσογειακό καλοκαίρι. Κύρια επιδίωξή μας ήταν να εκμεταλλευτούμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, που είναι ο ήλιος και η θάλασσα και αυτά να αποτελέσουν τα κυρίαρχα στοιχεία της ταυτότητάς μας. Έτσι καταφέραμε να φτιάξουμε ένα όνομα που να είναι παιχνιδιάρικο, αλλά και να εντυπώνεται σε όποιον το ακούει" μας επισήμανε η Έλλη. "Έτσι λοιπόν, σκεφτήκαμε το Sun of a beach και προσθέσαμε και τον αχινό. Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, δημιουργήσαμε το brand μας".

Ωστόσο, χρόνο με τον χρόνο η επιχείρηση μεγεθύνεται, προσθέτοντας, συνεχώς, νέα προϊόντα στη συλλογή της. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, εκτός από τις πετσέτες θαλάσσης, παράγει, επίσης, τσάντες θαλάσσης, νεσεσέρ, γυναικεία γιλέκα, και μία αδιάβροχη θήκη για notebook. Eνώ, δεν παρέλειψε να επεκταθεί και στο παιδικό καταναλωτικό κοινό, λανσάροντας και παιδική σειρά πετσετών θαλάσσης.

sun2

Η επιχείρηση Sun of a beach εδρεύει στην Ελλάδα, ενώ τα προϊόντα της διαθέτουν το διακριτικό Made in Greece, καθώς τα υφάσματα αγοράζονται από Έλληνες προμηθευτές. "Τις πετσέτες μας τις φτιάχνουμε στην Ελλάδα. Εμείς στέλνουμε τα υφάσματα, τα οποία είναι κυρίως βαμβακερά και εμπριμέ σε κάποιες εταιρείες φασόν, που αναλαμβάνουν την παραγωγή μας" τόνισε η Έλλη. Και συνέχισε λέγοντας "τα υφάσματα τα παίρνουμε από ελληνικές εταιρείες, οι οποίες και αυτές τα φτιάχνουν στο εξωτερικό, γιατί τα εργοστάσια, που υπήρχαν στην Ελλάδα στο παρελθόν, έχουν πλέον κλείσει".

Τα περισσότερα σχέδια των πετσετών Sun of a beach "τα παίρνουμε έτοιμα", μας εξήγησε η Έλλη. "Εδώ συνεργαζόμαστε με τoν Διεθνή μη Κυβερνητικό Οργανισμό για την Διατήρηση, Έρευνα και Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος, WWF. Έχουμε βγάλει μία σειρά από σχέδια, τα οποία φτιάχνονται από καλλιτέχνες ειδικά για εμάς και απεικονίζουν τρία θαλάσσια ζώα που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, όπως είναι ο ιππόκαμπος, ο αστακός και ο τόνος. Από τις πωλήσεις της συγκεκριμένης σειράς ένα ποσοστό πηγαίνει στην WWF".

sun3

Στην επιχείρηση της Έλλης και της Μελίνας απασχολούνται δύο υπάλληλοι, όμως οι εξωτερικοί συνεργάτες είναι αρκετοί, καθώς ο ετήσιος αριθμός παραγωγής πετσετών αγγίζει τα 8.000 τεμάχια. "Άλλοι έχουν αναλάβει το μάρκετινγκ της επιχείρησης, άλλοι ράβουν κτλ".

Tις πετσέτες θαλάσσης, Sun of a beach, μπορεί κάποιος να τις βρει σε 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε 20 χώρες του εξωτερικού όπως είναι η Αγγλία, η Γαλλία, η Κορέα, η Ιαπωνία και πολλές άλλες. Ενώ, όποιος επιθυμεί μπορεί να τις προμηθευτεί και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που διαθέτει η επιχείρηση.

Η εταιρεία Sun of a beach λαμβάνει μέρος και σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό "Έχουμε λάβει μέρος σε εκθέσεις στο Παρίσι και έχουμε έναν συνεργάτη που διαθέτει ένα αγγλικό show room, ο οποίος μας εκπροσωπεί σε διάφορες παρουσιάσεις του εξωτερικού". Επιπρόσθετα, ήταν μια από τις τρεις υποψήφιες επιχειρήσεις για το βραβείο "Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2015".

sun4

Η επιτυχία της επιχείρησης είναι πλέον δεδομένη. Και για αυτή την επιτυχία σίγουρα υπάρχει μία συνταγή. Όπως μας δήλωσε η Έλλη "Στην περίπτωσή μας η συνταγή επιτυχίας ήταν ότι πήραμε κάτι, που υπήρχε ήδη, και το επαναπροωθήσαμε στην αγορά με τον δικό μας τρόπο. Πριν από εμάς, το καταναλωτικό κοινό δεν έδινε βάση στην πετσέτα θαλάσσης. Οι άνθρωποι πήγαιναν παραλία, πρόσεχαν τι μαγιό θα φορέσουν και τι τσάντα θαλάσσης θα κρατήσουν και για πετσέτα άνοιγαν τη ντουλάπα και έπαιρναν μία παλιά. Έτσι λοιπόν, εμείς πήραμε την πετσέτα θαλάσσης και την κάναμε ένα μοδάτο αξεσουάρ".

Όμως μέχρι την επιτυχία η Έλλη και η Μελίνα αντιμετώπισαν και αρκετά εμπόδια. "Η εύρεση των ιδανικών συνεργατών, όπως αποδείχτηκε, δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, και η εύρεση ενός στόρι μας δυσκόλεψε αρκετά, καθώς θέλαμε ο κόσμος να ταυτιστεί με τη φίρμα μας και να επιθυμεί να αποκτήσει τις πετσέτες μας. Στη συνέχεια, έπρεπε να επικοινωνήσουμε το προϊόν μας μέσω των ΜΜΕ, για να μας γνωρίσει ο κόσμος. Επίσης, στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις μία επιχείρηση, γιατί απαιτείται κεφάλαιο. Εμείς διαθέταμε ένα μικρό κεφάλαιο και με αυτό κάναμε την αρχή".

Οι δύο συνεργάτιδες όμως δε σταμάτησαν μπροστά στις δυσκολίες και παρόλο που η συγκεκριμένη επιχείρηση μετράει μόλις 3 χρόνια ζωής τα σχέδιά τους είναι μεγαλεπήβολα και στοχευμένα. "Θέλουμε το Sun of the beach να κατακτήσει κάθε παραλία του κόσμου. Θέλουμε να γίνει ένα παγκόσμιο brand".

sun6

 

H  συνέντευξη λήφθηκε για το epixeiro.gr

Εύα Κακλειδάκη

Εύα Κακλειδάκη

Με λένε Εύα και είμαι καλά, όπως συνηθίζω, να λέω. Σπούδασα Κοινωνιολογία κι έκανα μεταπτυχιακό στις ανθρωπιστικές σπουδές. Αλλά καθώς, όπως λέει και ο ποιητής “Εδώ στου δρόμου τα μισά έφτασε η ώρα να το πω, άλλα είν’ εκείνα που αγαπώ γι’ αλλού γι’ αλλού ξεκίνησα”, κάπως έτσι κι εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία. Ο λόγος; Η μαγική τέχνη της συνέντευξής μέσω της οποίας προσπαθώ να ανακαλύψω όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό.